Faktor8 blev dannet som et hemmeligt netværk for koner og kærester til traumatiserede veteraner, i 2014 med en tanke om, ikke at stå alene med de udfordringer der kan være, i at leve sammen med en traumatiseret veteran fra Forsvaret.
Målet var ikke at være mange, men ikke at være alene!
Rang, politiske holdninger, uddannelse og alder har ingen betydning, når gardinet er rullet ned, og facaden krakelerer. Da er udfordringerne sammenlignelige, og presset på familielivet det samme.
Netværket var hemmeligt frem til 2017, hvor der med støtte fra Veterancentret blev afholdt et netværksmøde på Comwell i Korsør. På netværksmødet deltog 26 kvinder, som alle satte ord på deres liv med en udfordret veteran. Gæster på netværksmødet var Veterancentret, Soldaterlegatet og Veteranalliancen. Det møde blev vendepunktet for Faktor8 med hensyn til at stå frem i den offentlige debat for at gøre opmærksom på, at der var forhold, som kunne forbedres omkring hjælp til veteraner og veteranfamilier.
Netværket er det største af sin art, og unikt fordi det har fokus på at forbedre samarbejder med og mellem relevante myndigheder, og fordi det er baseret på frivillig indsats.
Det er et håb at kunne finde mulighed for, at der ydes økonomisk støtte til et årligt netværksmøde. Gerne støttet af det politiske system og relevante myndigheder, men hvor netværket bevarer sin integritet og uafhængighed.
I september 2019 er der knap 200 kvinder i netværket, som støtter hinanden i hverdagen med en traumatiseret veteran, og der er plads til flere.
Faktor 8 er os der står omkring vores krigsveteraner. Det dækker over det antal af mennesker der i gennemsnit bliver berørt når et menneske sendes i krig – og dermed vender hjem som krigsveteran.
Hvem dækker faktor 8 over?
For hver ramt veteran, er der minimum 8 pårørende, som er påvirkede af situationen.
Det starter med konen, så forældre og søskende, andre familiemedlemmer, nære venner, kollegaer m.fl.